Onze Club

Hoe het allemaal begon...

 


De Japanse term Renshin, die "rein van hart" betekent, werd in 1991 bij de oprichting van onze club, gekozen als naam ervan. Gedurende een zestal jaar werd er twee maal per week hard getraind op woensdag en vrijdag. Onze toenmalige leraar Harald Meert onderwees en promootte tot 1998 het Aikido in onze dojo. Toen de opkomst voor de woensdagles een beetje afzwakte, werd er besloten om enkel nog op vrijdag les te geven. We startten ook een kinderclub op, maar het lukte ons niet om de motivatie bij deze jeugdige aikidokaatjes erin te houden. De beginjaren van de club waren niet altijd even gemakkelijk, maar na veel vallen en opstaan, zowel letterlijk als figuurlijk, kwamen we met een fijne groep van mensen, snel op kruissnelheid.


Rond een harde kern van enkele aikidoka doken nieuwe leden op die op langere termijn actief bleven, wat onze club zeker ten goede kwam. In 1998 treedt er een nieuw bestuur aan. Ben Schepens als voorzitter en Walter Taildeman als secretaris ontfermen zich over Renshin. Er komt ook een nieuwe leraar, Ulrich D'haese, wiens vakkundige leiding het aikido in Geraardsbergen verder deed en nog steeds doet openbloeien. Ronny Van Den Bossche sluit zich hier later bij aan als penningmeester en wordt in 2007 wanneer hij de club verlaat, vervangen door Bart Vander Heyden.


Een nieuwe kinderclub gaat van start in 1999 olv Geert Bauwens en hiermee dragen we weer ons steentje bij aan de jeugdwerking, welke gelukkig toch wel een belangrijke plaats inneemt in onze maatschappij. Kinderen en volwassenen moeten meer aan sport doen en het blijven doen en daar wordt bij ons flink aan gewerkt. In 2002 wordt besloten weer een tweede les in te lassen op dinsdag en tegenwoordig zijn we gemiddeld met een 30 tal leden.


Onze vereniging is erkend door de Vlaamse Aikido Vereniging, en onze dojo bevindt zich in een moderne sporthal dichtbij het stadscentrum, waar wij ons reeds sinds het prille begin bekwamen in de kunst van aikido. Tevens zijn wij vertegenwoordigd in het bestuur van de sportdienst.


Aikidoclub Renshin Geraardsbergen maakt tevens deel uit van een groep van aikidoclubs die twee maal per jaar, gedurende een weekend, Claude Pellerin ontvangen in Vlaanderen. Claude Pellerin is 7de dan aikido, en geeft regelmatig aikido-onderricht in vele landen.

Meer omtrent de visie van Claude Pellerin, vind je in "Aikido, gids van leven en bron van evenwicht".


Tenslotte organiseren we sinds het jaar 2000 regelmatig, met de financiƫle steun van de sportdienst Geraardsbergen, de inzet van de lokale krijgskunstclubs en een paar externe clubs, enerzijds een krijgskunstavond en anderzijds een krijgskunstdag.

Meer hierover vind je in de nieuws sectie.


Aikido heeft een begin, maar geen einde ..... Onze leuze ..... De geest groeit .....Walter Taildeman