Donovan Waite

Donovan Waite


Donovan Waite begon met Judo in Birmingham, Engeland, toen hij 7 jaar oud was. Een jaar later volgde hij zijn eerste Aikidoles in de dojo van Ralph Reynolds. Hij bleef echter 2 maal per week Judo volgen tot zijn 15e. Net voor zijn 14e verjaardag ontving hij zijn Shodan Aikikai bij Chiba Sensei. In Engeland ontmoette hij ook Tamura Sensei en ging regelmatig bij hem les volgen in Frankrijk. Hij volgde eveneens les bij Saito Sensei.


Saito Sensei opende zijn ogen met wapentraining en de manier waarop ze lichaamsbeweging beïnvloedt. Veel van zijn wapentraining heeft hij ook van Chiba Sensei ontvangen.Toen hij aikido op een meer professionele, full-time wijze wou beoefenen besloot hij op aanraden van Tamura Sensei contact op te nemen met Yamada Sensei in New York.


In 1984, toen hij 24 jaar oud was, verhuisde hij dan naar New York en was meer dan 10 jaar Uchi Deshi (inwonende leerling) aan de New York Aikikai, waar hij tijdens heel deze periode intensief les volgde bij Yamada Sensei en later ook bij Sugano Sensei.


Donovan Waite is leraar aan de New York Aikikai, hoofdleraar van Aikido of Center City in Philadelphia en verzorgt jaarlijks stages o.a. in Argentinië, Brazilië, Venezuela, Puerto Rico, Colombia, de Dominikaanse Republiek, de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Schotland, Nederland, Skandinavië, Israël, e.a.


Hij is 7e dan Aikikai, Shihan en is aangesloten bij de United States Aikido Federation. Donovan Waite gaf les in aikido aan de New York University en verzorgde eveneens de choreografie van de vechtscènes in de film Drawing Down the Moon (1997). Hij heeft zelf geleerd veilig Ukemi (ontvangen van de techniek) te nemen en heeft daaruit zijn eigen systeem ontwikkeld dat hij toelicht in twee instructieve video's nl. "Meeting the Mat" en "The Principles of Giving and Receiving".

Verder heeft hij meegewerkt aan verscheidene films, dvd's en cd's met o.a. Yamada Sensei en Sugano Sensei zoals The Power and The Basics, Aikido3D, e.a.Gebaseerd op een interview met Aikido Today Magazine